Onko käytössäsi asuntokohtainen veden kulutuksen mittaus? (Marraskuu 2020)

Yhtiöissä, joissa on jo käytössä asuntokohtainen veden kulutuksen mittaus, tehdään tasauslaskutukset marraskuun puolivälissä, jotta tasauslaskutus ehditään tehdä kuluvan vuoden puolella. Kaupungin vesilaitos laskuttaa yhtiötä niinikään marraskuussa.

Olemme lähettäneet niille omistajille/asukkaille vesimittarinlukupyynnön, joissa odotamme toimenpiteitä.

Asuntokohtainen veden kulutuksen mittaus on hyvä asia ja se usein säästää veden kulutuksessa, sillä kaikesta veden käytöstä maksaa aina käyttäjä itse. Mikäli mittari on kiinteistökohtainen, vähän vettä käyttävä asukas joutuu maksamaan enemmän vettä käyttävän asukkaan kuluja.

Laki edellyttää, että kun yhtiöissä uusitaan esim. käyttövesiputkistot, tulee asuntoihin asentaa etäluettavat huoneistokohtaiset kulutusmittarit.

Vesimittarilukeman voit kätevästi ilmoittaa valitsemalla kohdassa Lomakkeet ”Vesimittarin lukemailmoitus” nimisen välilehden.