Pakkanen paukkuu (Joulukuu 2021)

Pakkasilma on raikas ja miellyttävä, kun pukeutuu oikein ja kun kylmä ilma saadaan pysymään huoneiston ulkopuolella. Lämmittämään sitä ei kannata ryhtyä. Huono sisäilma vaatii joskus tuulettamista ja tuulettaminen kannattaa tehdä tehokkaasti siten, että avataan ikkuna reilusti hetkeksi ja suljetaan tämän jälkeen kunnolla. Jos asunnon ilmanvaihto toimii oikein, ei tuuletuksen tarvetta tulisi kovin usein tulla. Ikkunoiden aukipitäminen pakkasella lisää lämmityksen kustannuksia ja on tuhoisa myös ympäristölle. Huolehditaan asiasta yhdessä.

Jos käytössä on koneellinen poistoilmaratkaisu, niin raitisilmaventtiilieitä ei saa tukkia. Korvausilman saaminen asuntoon on erittäin tärkeä asia asumisviihtyvyyden kannalta. Jos raitis ilma ei pääse asuntoon suunniteltuja reittejä myöden, se ”kulkeutuu” jopa rakenteita pitkin ja tällöin mukana saattaa kulkeutua myös erilaisia haitallisia aineita.

Autoa tarvitsevat lämmittävät kulkupelinsä moottoria ja sisätilaa ennen matkaan lähtöä. Tämä on järkevää ja sähköpistoketolppien ansiosta tämä hoituu usein helposti. Muistetaan näitäkin käytettäessä kohtuus. Autoa ei tarvitse lämmittää tuntitolkulla. Eli jos tolpassa ei ole ajastinta, tulee auto kytkeä lämmittimeen tuntia tai puolta tuntia ennen ajoon lähtöä. On hyvä muistaa poistaa sähköjohto ja sulkea lämpötolpan kansi aina, kun auto ei ole ”kytkettynä” tolppaan, ettei aiheudu vaaratilanteita. Missään tapauksessa jatkojohdon käyttäminen ei ole sallittua.

Molemmissa asioissa vastuu on käyttäjällä. Käyttäjän kannattaa myös ilmoittaa huoltoon tai isännöitsijälle, jos joku tolppa olisi viallinen. Yhtiön tulee vastata turvallisuudesta ja siksi on tärkeää, että kaikki noudattavat ohjeita.  

Kevättä kohden mennään ja päivä pidentyy.