Oletko ostanut vasta asunnon ja yhtiökokous lähestyy? (Tammikuu 2022)

Useiden EF Isännöinnin isännöimien taloyhtiöiden osakerekisterin ylläpito on jo siirretty Maanmittauslaitokselle. Voimassa oleva laki edellyttää tätä ja siirtymäaikaa on vielä tämä ja seuraava vuosi.

Jos olet ostanut asunnon yhtiöstä, jossa tämä siirto on tehty, tulee sinun uutena omistajana hakea Maanmittauslaitokselta omistuksesi rekisteröintiä. Vasta sitten, kun uuden omistajan tiedot ovat rekisteröityneet, saa yhtiö virallisesti tietoonsa omistuksen siirrosta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vain niillä henkilöillä, jotka on merkitty osakerekisteriin, on yhtiökokouksessa äänioikeus. Tee siis siirto, jotta voit olla mukana päättämässä yhtiötä ja omaisuuttasi koskevista asioista.

Huolehdi rekisteröintiasiat kuntoon mahdollisimman pian kaupanteon jälkeen. Käsittelyaika Maanmittauslaitoksella on kohtuullisen pitkä. Lisätietoja www.maanmittauslaitos.fi tai olemalla sinne puhelimitse yhteydessä: 029 530 1110