Yhtiökokousten aika – sähköinen vai perinteinen? (Maaliskuu 2021)

Osa yhtiökokouksista on pidetty ja joitakin on vielä pitämättä, aikaa on lain mukaan kesäkuun loppuun. Aluehallintoviraston tämän hetkisen tulkinnan mukaan kokoontumisrajoitukset eivät enää koske asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksia ja näin ollen vuosikokoukset on mahdollista pitää. Kyseessä on kokous, joihin osallistuminen on rajattu ja osallistumisoikeus on vain osallistumaan oikeutetuilla.

EF Isännöinnin isännöimissä yhtiöissä on mahdollisuus pitää kokous perinteisen kokouksen lisäksi verkon välityksellä Teams -ohjelmalla, jolloin kokouspaikalla on isännöitsijän lisäksi ehkä vain hallituksen puheenjohtaja. Läsnäolo voidaan sallia myös esim. ennakkoon ilmoittautuneille. Etäkokoukset ovat olleet erinomaisen hyvin toimivia. Kenenkään ei pidä pelätä tekniikan käyttöä. Erillistä ohjelmaa ei tarvita, riittää kun osakkaalla on käytössään tietokone, jossa on puhe- ja ääniominaisuudet. Myös älypuhelin toimii mainiosti yhteysvälineenä. EF Isännöinti lähettää osakkaalle sähköpostitse Teams -linkin, jota ”klikkaamalla” pääsee mukaan kokoukseen. Helppoa ja turvallista!

Myös perinteisiä kokouksia pidetään. Kokouspaikalla ei tarjoilla eikä jaeta mitään, ei kätellä ja muutoinkin pysytellään mahdollisimman etäällä muista osallistujista.

Kokoukseen voi toki antaa valtuutuksen vaikka jollekulle toiselle osallistujalle tai ilmoittaa kantansa etukäteen. Tapoja on erilaisia.

Tärkeää on, että mahdollisimman moni osallistuisi päätöksentekoon.

Kysy lisää sähköisistä kokouksista – vastaamme mielellämme!